sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Rekkamiesruokaa lapsille, osa 1

On erittäin tärkeää että lasten ruokavalio koostuu monipuolisesta ravinnosta, ja että siihen kuuluu joka päivä jotain ravintoympyrän jokaisesta sektorista.  Ensimmäinen reseptivinkki koko perheen terveelliseksi ja monipuoliseksi ateriaksi on seuraavanlainen:

Lihamureke kinkku-juusto-kananmuna -täytteellä

Mureketaikina:
400 grammaa sika-nauta -jauhelihaa
400 grammaa naudan jauhelihaa
2 dl kermaa
1 dl korppujauhoja
3 tl suolaa
1 tl pippuria
2 kananmunaa

Täyte:
5 keitettyä kananmunaa
4 siivua juustoa
5 viipaletta palvikinkkua

Keitä kananmunat.  Munien kiehuessa valmista mureketaikina; taikinan sekoittamiseen monitoimikone on kelpo peli.  Taputtele taikina leivinpaperin päällä levyksi ja tee siihen oma kouru täytettä varten (juusto kääritty osittain tarkoituksella ylös, jotta täytteen hieno kerroksellisuus tulee esille):


Kääri taikinan rullalle ja muotoile siitä mureke:


Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.  Itse jätin saumakohdan päälle, joka saattoi vaikuttaa siihen että paketti halkesi uunissa taikinan kutistuessa.  Ensi kerralla jätän sauman pohjalle ja pyrin tekemään paketista riittävän löysän välttääkseni katastrofin toistumisen.

Nauti suolakurkkujen, puolukka-porkkanaraasteen, täysmaidon ja kuoriperunoiden kera.  Muista antaa ruokaa myös lapsille.

3 kommenttia:

  1. Tyttären kommentti maistamisen jälkeen: "Isä, sä olet nero". Taisi resepti toimia. Kiitokset inspiraatiosta Kari-vaarille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä, oikein maistuvaa mättöä. Pyöräytin sauman paketin alapuolelle (mikä ei ollutkaan ihan triviaali temppu), mutta tein kuitenkin virheen: täytteelle varattu kouru oli liian syvä, toisin sanoen mureke jäi aika ohueksi yläpuolelta. Ensi kerralla ei pidä sortua niin syvään ränniin.

    VastaaPoista
  3. No, täytyy testata vielä uudemman kerran, enemmin tai myöhemmin saadaan täydellinen mureke aikaan.

    VastaaPoista