keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Takaisin arkeen

Lomalta palaaminen arkeen on ollut hieman oudompi kokemus kuin odotin; jotenkin sitä on tottunut että lomalta palataan takaisin töihin, mutta nyt palattiinkin vain kotiin ja samaan arkeen kuin ennen reissua. Lapset ovat olleet, oikeutetusti, väsyneitä reissusta koko alkuviikon, joten riitelyä on itse kukin ehtinyt jo alkuviikon aikana harrastaa. Lomaviikko tuntuu tällä hetkellä henkiseltä vedenjakajalta hoitovapaassa, eikä ajatus töihin palaamisesta enää tunnu mitenkään kauhean epämiellyttävältä. Juna kääntyy, kuten armeijassa on tapana sujuvasti sutkauttaa.

Viime viikolla tuli poronkäristystä, grillimakkaraa ja lohta eri muodoissaan syötyä enemmän kuin tarpeeksi, joten tällä viikolla on tullut kokattua hieman normaalia eksoottisempaa kotiruokaa. Maanantai-iltana tein hampurilaisia: pihvit luomujauhelihasta ja Halmeen leipomon erinomaisia sämpylöitä alustaksi - toimii! Sämpylät ostin Tapiolasta, Pieni Ruokakauppa nimisestä puljusta. Ostin samalla myös Halmeen kauraleipää, joka menee omaan top kymppiin heittämällä, leipä kamppailee samoista sijoista aikaisemmin kokeilemani Haagan ohraleivän kanssa.

Eilen oli vuorossa erinomaisen maukas ja helppo pasta-ateria, jonka pohjana olevan reseptin pöllin tuoreimmasta Koti&Keittiö -lehdestä.

Savumuikkupasta
  • 1 prk savumuikkuja, itse käytin Kala-Erkin Inarin Savumuikkuja öljy-tillikastikkeessa (koska niitä oli purkillinen kotona)
  • Pastaa
Kastike:
  • 2 prk ranskankermaa (ensi kerralla korvaan tämän smetanalla)
  • Tilliä (tuoretta jos on, kuivattukin käy)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • Suolaa, pippuria


    Pastan kiehuessa valmistetaan kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään. Kastike kaadetaan höyryävän pastan joukkoon ja sekoitetaan. Annos viimeistellään savumuikuilla ja merisuolalla. Syödään.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti