torstai 17. helmikuuta 2011

Jallutoteja

Viimeiset pari päivää, oikeastaan koko tämä viikko tähän asti, on tullut vietettyä sisätiloissa. Syitä on kaksi: nuoremman lapsen korvatulehdus ja kireä pakkanen. Vanhempi lapsi on ollut päiväkodissa mutta sielläkään ei ulkoilla jos pakkasen ja tuulen yhteisvaikutus ylittää (tai oikeastaan alittaa) 15 astetta pakkasta. Toistaiseksi on pärjätty, mutta pikku hiljaa alkaisi tehdä mieli laajentaa elinpiiriä neljän seinän sisältä; tällä viikolla on kyllä onneksi ollut iltatekemistä riittämiin, eikä mökkihöperyys ole päässyt täysin iskemään.

Eilen olimme viettämässä vaimon syntymäpäivää Ateljé Finnessä. Ravintolaa on kehuttu paljon ja olen kerran aikaisemmin käynyt siellä syömässä; silloin kokemus oli ihan ok, mutta ei välttämättä ihan niin hyvä kuin mitä olin kehujen perusteella odottanut. Eilen kokemus oli jonkin verran parempi: ruoka oli erinomaista (itse söin alkuruoaksi maalaissalaatin ja pääruoaksi mateesta ja sinisimpukoista tehtyä kalapataa, jälkiruoaksi lakritsipaahtovanukasta), viinisuositukset kohdallaan ja palvelu pelasi. Ruokaa sai odottaa liian kauan, mikä johtui luultavasti siitä että ravintolan keittiö on hyvin pieni ja ravintolaan mahtuu melko paljon ihmisiä sen ollessa täynnä, kuten eilen. Suosittelen silti, kyllä tämä ravintola listan yläpäähän omissa kokemuksissani menee.

Paras lääke pakkasta ja viimaa vastaan on höyryävän kuuma jallutoti. Viime lauantaina kävimme testaamassa ravintola Kuu Kuu:n version ja eilen oli Ateljé Finnen vuoro. Kuu Kuu:ssa totiin kuului hunajaa ja sitruunaviipale, Ateljé Finnessä taasen ruokosokeria. Yksiselitteistä voittajaa ei voi julistaa, sillä molemmissa lähestymistavoissa on puolensa. Uskoisin, että voittava yhdistelmä olisi ruokosokeri ja sitruunaviipale - täytynee etsiä vielä näillä pakkasilla ravintola joka sen tarjoilee. Tässäkään yhteydessä löytäminen ei ole pääasia, vaan etsiminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti