maanantai 25. huhtikuuta 2011

Jim Björnin jalanjäljillä

Ensimmäinen pääsiäispäivä kului vanhempien luona pääsiäistä viettäen, lammasta purren. Palasimme takaisin kotiin pääsiäissunnuntain iltana. Junassa saimme täsmälleen samat paikat kuin menomatkallakin, eli leikkivaunussa oltiin jälleen ja vahvasti. Niin hieno keksintö kuin leikkivaunu onkin, alkoi loppumatkasta itse kullakin pinna kiristyä: lapsilla väsymyksestä ja aikuisilla - tai ainakin itselläni - kaksi ja puoli tuntia jatkuneesta loppumattomasta älämölöstä. Kotiin pääseminen oli riemastuttava tapahtuma, eikä vähiten siksi että kämppä oli torstaisen siivouksen jäljilta tiptop-kunnossa. Kun lapset vielä sai nukkumaan alkoi tuntua viimein siltä, että pääsiäisloma voisi alkaa. Lomaa vietin noin tunnin ennen nukkumaanmenoa, seuranani Kari Enqvistin kirja "Olemisen porteilla" sekä pullollinen Ruosniemen Panimon RPA:ta - sitä samaa jota olimme keskiviikkoina pulloihin tunkemassa.



Tänään, toisena pääsiäispäivänä, oli strömsöilyn vuoro. Suunnitelmissani oli viimeistellä jo viime vuoden puolella aloittamani istutuslaatikkoprojekti: laudat ostimme viime kesänä hieman juhannuksen jälkeen ja viime elokuussa sain aikaiseksi käsitellä ne puunsuojalla - kasvukausi oli kuitenkin jo lähes ohi, joten homma jätettiin hautumaan. Tänään oli viimein inspiraatio, motivaatio ja muut syväjohtamisen perusteet kunnossa, joten päätin viimeistellä työn. Lähtökohtana oli työpöydän paperipinosta löytämäni alkuperäinen luonnostelma siitä miltä homman tulisi näyttää:


Muutama tunti mittausta, sahausta (pistosahalla, käsisahaan en enää koske ellei ole ihan pakko), porausta ja ruuvausta ja lopputulos näytti jotakuinkin tältä:


Ei kenties aivan Jimin veroista työtä, mutta olen varsin ylpeä lopputuloksesta. Yhtään naulaa ei koko komeuteen käytetty, eikä myöskään vatupassia: tosimies käyttää torksiruuveja ja suorakulmaa. Täytteeksi tarvittavan mullan määrä oli pieni yllätys, vaikka kyllähän se olisi pitänyt pystyä päättelemään... Ihan muutamalla säkillä ei selvitä, sillä laatikoiden yhteenlaskettu tilavuus lähentelee 850 litraa. Täytynee tilata kuutio puutarhamultaa kotiinkuljetettuna ja vieläpä suoraan takapihalle - mullan kuljetus kottikärryillä koko talon läpi ei ole harrastus johon haluan arki-iltojani käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti